Carmen och döden av Karin Fossum

carmen-och-doden

Ett litet barn har drunknat. Det är en liten pojke på 1 ½ år som hittas i en damm alldeles vid sitt hem. Det är hans mamma som hittar honom och försöker att få liv i honom men det är för sent. Föräldrarna larmar men ambulanspersonalen lyckas inte heller återuppliva honom. Det ser ut som en tragisk olycka men polisen fattar snabbt misstankar mot mamman då de inte riktigt tror på vad hon säger och vad de helt enkelt får för intryck av henne.

Kommissarie Konrad Sejer leder utredningen och det som först var en magkänsla hos hans kollega Skarre bekräftas av honom själv. Någonting stämmer inte riktigt. Barnets föräldrar är väldigt unga och det framkommer dessutom att Tommy som barnet hette hade Downs Syndrom vilket får poliserna att fundera på om syndromet kan ha något med pojkens öde att göra. Eller är allt bara en oerhört tragisk olycka. Mamman visar sig vara manipulativ och fruktansvärt bortskämd. Hon är en liten pappas prinsessa som alltid får som hon vill. Tommys pappa däremot verkar sörja sonen djupt och är uppriktigt förtvivlad.

Jag hade väntat mig mer av den här boken när jag började läsa men förväntningarna infriades inte riktigt tycker jag. Handlingen är tragisk men inte särskilt spännande och jag kände väl när jag läste att det inte var en bok bland de bättre deckarna som jag höll i handen. Det är tveksamt om det blir ytterligare en bok i serien om Konrad Sejer. Boken är ok men inte mer så jag skulle ge den en svag trea i betyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s