Det förlovade landet av Mari Jungstedt

Det förlovade landet

En kvinna mördas brutalt i sitt hem på Gran Canaria. Hennes man misstänks för mordet men själv kommer han inte ihåg någonting efter en blöt kväll. Journalisten Sara Moberg och hennes vän Kristian Wede som jobbar på Norges konsulat på ön dras in i utredningen. En turistbuss sprängs utanför ett hotell och en turistanläggning drabbas av samma öde vilket får polisen att misstänka den grupp kanarier som vill befria Kanarieöarna från Spanien och turister. Dessutom mördas ytterligare en person och en annan misshandlas mycket svårt, men vad är motivet? Ett turistparadis som skakas om i grunden. Samtidigt brottas Sara med privata problem då hon snart ska fylla 50 år. Hur blev hennes liv egentligen?

Det förlovade landet bjuder på naturskildringar av ett vackert Gran Canaria samtidigt som läsaren hamnar i en riktigt spännande intrig. Lokalbefolkning och turister blandas med ditflyttade skandinaver som sökt sig till värmen och solen. Brutala mord och terror får polisen att koncentrerat leta efter en eller flera gärningsmän. Boken, som är den andra i serien om Sara Moberg, Kristian Wede och Gran Canaria, är spännande och läsvärd och jag ser fram emot en eventuell tredje bok i serien. Boken kom ut i år på Albert Bonniers förlag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s