Redan död av Stephen Booth

Ben Cooper är sjukskriven på obestämd tid efter det att han blivit skadad i en brand där dessutom hans flickvän och blivande fru Liz omkom. Hans fysiska skador läker men mentalt befinner han sig i kaos efter det trauma som han gått igenom. De befann sig på en pub som de undersökte på grund av ett mord som begåtts där när branden som var anlagd bröt ut. Gärningsmännen satte eld på byggnaden för att dölja bevis på ett mord och en av dem åtalades men den andre, Josh Lane, gick fri. Det här har gjort Cooper som besatt av att vilja få fast Lane och få honom dömd för det brott som tog livet av Liz.

Kriminalinspektör Diane Fry Har mot sin vilja skickats till småstaden Edendale igen. Hon hatar att vara på landet och vill tillbaka till storstaden hur vackert ”the Peak District” än är. Fry är en smart och duktig polis men hon har problem med det sociala spelet och relationer. Trevligt småprat med kollegorna är inte hennes grej. Hon möter en grupp kollegor till Cooper som är oroliga över hans situation. De är inte överdrivet förtjusta i henne och det är ömsesidigt. Ben Cooper är omtyckt och han har dessutom stor lokalkännedom vilket Fry saknar.

En man hittas död i ett vattendrag men det är osäkert hur han egentligen har dött. Området är drabbat av stora mängder regn och det är på många platser stor risk för översvämning. Mannen hittas naken men hans kläder finns prydligt hopvikta i närheten av platsen där kroppen ligger. Han har också märkliga skador på kroppen vilket får poliserna att fundera på om han har utsatts för tortyr. Polisutredningen visar så småningom att dödsfallet har viss koppling till det fall som Cooper utredde och som tog livet av Liz.

Första boken som jag läste om Cooper gav mig ett tveksamt intryck men efter ytterligare två böcker i serien är jag frälst. Jag tycker hemskt mycket om miljöskildringarna av det engelska landskapet. Jag tycker också väldigt mycket om persongalleriet med hårt arbetande poliser som också är mycket mänskliga, förutom Diane Fry då kanske som är lite socialt störd. Hon är hård och okänslig. Böckerna om Ben Cooper och Diane Fry är spännande med mycket intressanta mordintriger och som sagt fina miljöskildringar av landskapet i Derbyshire. Redan död är inte ny utan den kom ut i Sverige i pocket 2015 i översättning av Carla Wiberg. Betyg: 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s