På väg mot döden av Stephen Booth

Det finns bara en väg till den lilla engelska byn Shawhead i Peak District. Och en väg därifrån. På den vägen påträffas en regnig kväll en övergiven lastbil med olycksbådande blodfläckar i förarhytten. Snart hittas lastbilschauffören Mac Kelsey mördad, slarvigt nedgrävd intill en stenmur. Kriminalkommissarie Ben Cooper försöker hitta en koppling mellan mordoffret och byn Shawhead. Vart var han på väg? Skulle han träffa någon? I förhören möts polisen av märkligt tystlåtna och fientligt inställda bybor. Alla tycks ha något att dölja, de flesta verkar ha ett horn i sidan till varandra. Men kan det verkligen gömma sig en mördare bland dem? Diane Fry arbetar inte längre sida vid sida med Cooper men deras vägar korsas med jämna mellanrum när jakten på mördaren trappas upp och ytterligare dödsfall inträffar i trakten. (Forum bokförlag)

På väg mot döden kom ut på svenska 2017 i översättning av Jan Malmsjö. Det är en ganska stillsam deckarberättelse som ändå fångade mitt intresse. Det här är den andra boken i serien som jag har läst av författaren Stephen Booth och jag läser gärna fler av hans böcker om Ben Cooper. Det är engelsk landsbygd, småstad och enträget polisarbete med en atmosfär som jag tycker om. Jag tycker också om personerna i boken som framstår som vanliga människor, inga hjältar, utan personer jag skulle kunna tänka mig att träffa en kväll på den lokala puben. Läs gärna den här boken om ni tycker om brittiska deckare och brittisk landsbygd.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s