Bron av Stephen Booth

En 35-årig kvinna hittas död under en gammal bro som förbinder västra Derbyshire med en gammal begravningsplats i Staffordshire. I närheten av brottsplatsen gör man ytterligare ett makabert fynd, en docka som verkar föreställa markägaren earlen av Manby. Ett par dagar senare hittas ytterligare en död kropp i trakten. Är det fråga om gammal folktro eller politik och handlar det om godset Manby eller en sinnessjuk seriemördare som härjar i trakten? Kriminalinspektör Ben Cooper är övertygad om att det finns ett samband mellan dödsfallen och påbörjar sin utredning.

Det här var en ny bekantskap för mig och det var med blandade känslor som jag tog mig igenom handlingen. Eftersom jag tycker mycket om brittiska deckare är det en positiv läsupplevelse bara det. Dessutom målas en bit engelsk landsbygd upp på ett fint sätt med byar, ödemark och glest trafikerade landsvägar. Godset Manby och dess ägare styr över människors liv trots att det är det tjugonde århundradet i egenskap av markägare och arbetsgivare. Intrigen upplever jag som ganska lågmält framställd och jag vet inte om jag tycker att den var spännande eller inte även om boken som helhet var läsvärd men kanske inte i första hand för spänningens skull. Jag behöver nog läsa en bok till för att kunna jämföra och bilda mig en rimlig uppfattning.

Bron kom ut 2016 i svensk översättning av Carla Wiberg men har inte kommit i pocket ännu.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s