Förstenad av Barbara Nadel

Förstenad

Barbara Nadel är en helt ny bekantskap för mig som jag hittade i pockethyllan i vår lokala bokhandel. Baksidestexten gjorde mig nyfiken så ett exemplar av boken inhandlades. Eftersom jag mest är van med svenska och brittiska deckare där miljön är just Sverige eller Storbritannien så var den här boken en något ovanlig bekantskap. Miljön är Istanbul i Turkiet och huvudpersonen är kommissarie Cetin Ikmen vilken är en skarp och kedjerökande mordutredare. Handlingen består från början av två separata fall där det ena handlar om två barn som har försvunnit och det andra om rysk organiserad brottslighet men det visar sig att de har kopplingar till varandra. Den gemensamma nämnaren visar sig vara balsamerade kroppar och en mycket skicklig kvinnlig balsamerare. Det visar sig också att ett fruktansvärt och tragiskt brott har begåtts på grund av en, måste man säga, galen och extremt egocentrisk människa. Tyvärr höll inte boken måttet. Handlingen är seg och alltför pratig och det är ett myller av personer och namn. Min första tanke var att jag bara var ovan som läsare men jag höll faktiskt på att ge upp läsningen. Trots detta är intrigen något så när spännande vilket räddar betyget från att bli en tvåa. Det blir istället en svag 3.

BloddroppeBloddroppeBloddroppe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s