Somliga linor brister av Varg Gyllander

Somliga linor brister

Hur det går till att undersöka en brottsplats tycker jag är intressant och den här boken har faktiskt en kriminaltekniker som huvudperson, Ulf Holtz. Han är skicklig och erfaren och tillsammans med kollegan Pia Levin letar han efter spår som kan leda till mördaren. Tre unga människor skjuts ihjäl i Stockholm och man kommer fram till att det borde vara samma person som mördat ungdomarna. Frågan är emellertid varför de mördades och om det finns någon gemensam nämnare mellan dem, och självklart vem som sköt dem.

Jag tycker som sagt att det är intressant med kriminalteknik och i Varg Gyllanders krimiroman får en som jag mitt lystmäte. Emellertid blir det bitvis nästan lite för mycket detaljer som förtar spänningen något och som gör att jag upplever intrigens tempo som ganska låg. Somliga linor brister är Gyllanders debutroman som kom ut 2009 på Bra Böckers förlag, och det är också första boken som jag har läst av honom dock med lite blandade känslor. Grundidén är spännande och intressant. Boken har bra och trovärdiga personbeskrivningar och miljön backar upp intrigen även om ”huvudstadens” namn inte nämns, men med viss ”slutledningsförmåga” förstår man att det handlar om Stockholm.

Jag kommer definitivt att ge författaren en andra chans även om det bitvis kändes lite segt under läsningens gång. Betyget blir godkänt men inte mer och den får därför 3 bloddroppar av mig.

 

BloddroppeBloddroppeBloddroppe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s