Madonnan i Notre-Dame av Alexis Ragougneau

madonnan i notre dame, 350

(Utdrag ur bokens baksidestext:) Dagen efter det årliga firandet av Jungfru Maria i Notre-Dame hittas en vacker ung kvinna, helt klädd i vitt, död på en av kyrkans bänkar. Den unga åklagaren Claire Kauffman leder utredningen. Alla misstankar pekar på en fanatiskt religiös man som snart får namnet ”den blonde ängeln”. Men en av Notre-Dames präster anar att den unge mannen är ett villospår, och har snart påbörjat en privat utredning inom kyrkans väggar.

Polisen huvudsakligen i skepnad av kommissarie Landard framstår som synnerligen inkompetent. Han trakasserar verkligen den man som tidigt misstänks för mordet och som också grips. Landards kollega inspektör Gombrowitcz ger emellertid viss upprättelse åt kårens arbete. Istället är det, som sagt, en av Notre-Dames präster, fader Kern, som griper in i utredningen och upptäcker vem som är mördaren. Han är sommarvikarie i kyrkan sedan många år och kämpar mot sina egna demoner samtidigt som han på egen hand undersöker det som har hänt.

För mig var mötet med en fransk deckarroman ny och väldigt intressant, även om jag för många, många år sedan läste böckerna om Maigret. Miljön skiljer sig också en hel del från de deckare som jag vanligtvis läser. Ett mord i Notre-Dame, religion och kyrka. Jag hoppas att författaren skriver ytterligare en deckare eftersom den här var väldigt intressant inte minst på grund av miljön. Dessutom är boken välskriven och fångade mitt intresse mycket snabbt. Madonnan i Notre-Dame får betyget 4.

dödskalle 2, 75dödskalle 2, 75dödskalle 2, 75dödskalle 2, 75

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s