Karin Wahlberg – deckare i sjukhusmiljö

ett-fruset-liv        wahlberg-karin-glasklart

Författaren Karin Wahlberg har kommit att bli en av mina favoriter bland svenska deckarförfattare inte minst beroende på hur Wahlberg berättar om böckernas huvudpersoner. De känns efter fyra lästa deckarromaner som gamla bekanta vid det här laget. Handlingen utspelar sig huvudsakligen i Oskarshamn med omnejd och med kommissarie Claes Claesson i spetsen för sitt team. Hans medarbetare är bland andra Louise Jasinski, Jan Lundin och Peter Berggren. En annan viktig person är överläkaren Veronika Lundborg som så småningom gifter sig med Claesson. Det är en samling fiktiva människor som framställs på ett så sympatiskt och trovärdigt sätt att man gärna skulle vilja träffa dem i verkligheten. En stor del av böckernas handling utspelar sig även i sjukhusmiljö vilket inte är så märkligt då författaren själv är läkare.

Böckernas handling tar sig tid vilket gör att man som läsare bit för bit omsluts av berättelserna. Det är alltså inga action-dramer, tack och lov, utan man tillåts njuta av spänningen som byggs upp. Jag känner när jag läser Wahlbergs deckare att jag skulle kunna läsa dem hur länge som helst men tyvärr tar handlingen ju slut och mordgåtan får sin upplösning. Men då är det bara att leta upp nästa bok i serien. Wahlbergs senaste deckare kom ut 2011, Glasklart, och jag hoppas att det snart kommer ännu en bok om kommissarie Claesson och teamet runt honom. De tre andra deckarromaner jag läst av författaren är Ett fruset liv, Tröstaren och Flickan med majblomman.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s